nederland

Stevig onweer trekt over Nederland, wateroverlast mogelijk

Door Tom Reijner - 29 juni 2014

Een groot deel van het land moet zondag rekening houden met stevige buien. Het KNMI heeft voor het zuiden en oosten van het land code geel afgegeven voor gevaarlijk weer.

De buien komen vooral zondagmiddag voor, meldt weeronline. Naast onweer is er kans op een flinke hoeveelheid regen, omdat de buien maar langzaam overtrekken. Daardoor kunnen straten lokaal blank komen te staan.

Droog

Het wordt maximaal 19 graden bij een matige wind die van west naar noordwest draait. Vanavond trekken de buien naar het zuidoosten weg. Het duurt tot middernacht voordat ook Limburg van de buien af is. Daarna zal het op de meeste plaatsen droog zijn. Het koelt af tot een graad of 11.

Maandag is het nog wisselvallig, maar vanaf dinsdag breekt een stabielere en vooral ook warmere periode aan. Dinsdag ligt de temperatuur met 19 tot 23 graden nog op een bescheiden niveau, maar op woensdag loopt het kwik al op naar zomerse waarden in het zuiden en oosten van het land.

De dagen daarna wordt op veel meer plaatsen in Nederland de 25 gradengrens overschreden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.