nederland

Utrechter overleeft kogelregen, politie zoekt daders

Door Servaas van der Laan - 28 juni 2014

De 68-jarige Utrechter Wouter Sabee heeft vrijdag op miraculeuze wijze een moordaanslag bij zijn huis in De Meern overleefd. De politie is op zoek naar de man die twaalf kogels op hem afvuurde.

Toen Sabee vrijdagochtend rond 11.00 uur samen met zijn vrouw in een Volkswagen Polo aankwam bij zijn huis, opende een onbekende persoon het vuur op de Utrechter.

Aanslag

Sabee werd geraakt in zijn arm en onderlichaam. Zijn vrouw wist de auto uit te kruipen. De aanslag was gericht op Sabee zelf, aangezien alle kogelgaten in het glas aan de bestuurderskant zaten.

De man werd met spoed geopereerd in het ziekenhuis en overleefde de aanslag wonderwel. Volgens de politie is hij nu buiten levensgevaar.

Achtervolging

De politie wil niets zegen over de achtergrond van de aanslag. Ooggetuigen melden aan het AD hoe Sabee voor zijn villa aan de Ten Veldestraat werd klemgereden nadat hij was achtervolgd door een grijskleurige BMW. De schutter zat vermoedelijk verborgen in de struiken naast de oprijlaan van het slachtoffer.

Volgens de advocaat van Sabee heeft zijn cliënt in het verleden wel wat ‘gerommeld’ en is er wel eens hennep bij hem gevonden. Maar volgens de raadsman heeft hij geen gewelddadig verleden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.