nederland

Vliegreisjes directeur kosten Greenpeace honderden donateurs

Door Shari Deira - 26 juni 2014

De vliegreisjes van Greenpeace-campagnedirecteur Pascal Husting hebben de milieuorganisatie geen goed gedaan. Tot nu toe hebben 675 donateurs van Greenpeace Nederland opgezegd.

De organisatie kreeg ook veel telefoontjes met kritische reacties. ‘Er werd veel gebeld, niet iedereen zegde op. Er waren ook veel mensen die alleen hun hart wilden luchten. Ons telefoonteam heeft iedereen aangehoord,’  zegt een woordvoerder.

Vliegverkeer

Deze week ontstond er ophef over de vele vliegreizen van Luxemburger Husting, die door zijn thuissituatie niet naar Amsterdam wil verhuizen. Toen Husting begon als campagnedirecteur in 2011, vloog hij elk weekend heen en weer, inmiddels is dat twee keer per maand.

Per retourtje zorgt Husting voor een CO2-uistoot van 140 kilo, terwijl Greenpeace vliegverkeer ziet als een van de grote veroorzakers van ‘klimaatverandering’.

Ideeën

Husting heeft al beloofd dat hij voortaan met de trein naar Amsterdam gaat. Hij zei daar wel bij dat ook organisaties als Greenpeace niet altijd kunnen opereren in overeenstemming met hun eigen ideeën.

Naar eigen zeggen doet Husting internationaal overleg zoveel mogelijk via Skype en videoconferenties.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.