nederland

Wat was er aan de hand in het centrum van Amsterdam?

Door Shari Deira - 25 juni 2014

De politie heeft de omgeving van de Bijenkorf in Amsterdam vrijgegeven. Het warenhuis en de garage bleven langer afgesloten, maar zijn inmiddels ook vrijgegeven.

De politie doet daar nog onderzoek nadat eerder op de middag een bommelding was ontvangen. Die melding was volgens de gemeente concreet gericht op de Bijenkorf Amsterdam, niet op andere of omliggende gebouwen.

Afgezet

Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) gaf opdracht tot ontruiming van de Bijenkorf, de bijbehorende garage, de Dam en de omliggende straten. In een deel van het Damrak, het Rokin en de Warmoesstraat mochten geen mensen meer komen. Het grote gebied was afgezet ‘om mensen om de Dam te leiden’.

De ontruiming gebeurde uit voorzorg en is ‘rustig en zonder incidenten verlopen’. Om wat voor bommelding het ging, wil de politie niet zeggen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.