nederland

BAM-manager ontslagen na fraude via persoonlijke BV

15 juli 2014

Een manager van BAM Materieel is op staande voet ontslagen omdat hij zou hebben gefraudeerd. Hij profiteerde van de verhuur en verkoop van materiaal via een persoonlijke BV.

De BAM Groep heeft in het AD bevestigd dat de manager zich schuldig heeft gemaakt aan ‘belangenverstrengeling’. Het bedrijf overweegt aangifte te doen.

BAM liet na klachten van personeel een onderzoek uitvoeren door een recherchebureau. Uit het onderzoek bleek dat de manager een persoonlijke BV als tussenpersoon gebruikte bij de verhuur en verkoop van bouwmateriaal. Daarmee kon hij flinke commissies in eigen zak steken. In februari werd de man ontslagen.

Gedupeerd

De fraude heeft tot een ernstig conflict geleid met leverancier ANC-Raxtar. Het bedrijf dat aan BAM exclusief bouwliften levert, raakte door de fraude gedupeerd en overweegt een schadeclaim van een miljoen euro in te dienen.

Een voorstel van BAM om ANC-Rextar voor 35.000 euro te compenseren noemt ANC-Rextar directeur John Blok ‘beledigend’. Hij is zo woedend over de fraude dat hij afgelopen weekend een BAM-project in Rotterdam heeft stilgelegd door zijn eigen bouwliften te saboteren, schrijft het AD.

Winstwaarschuwing

Vorige week gaf BAM een winstwaarschuwing af, waardoor de koers van het bouwbedrijf op de beurs van Amsterdam met tientallen procenten daalde.

BAM zou een eerder uitgesproken winstverwachting niet kunnen halen vanwege onvoorziene verliezen op projecten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.