nederland

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in moordzaak Nicole van den Hurk

03 juli 2014

In het onderzoek naar de moord op de Eindhovense tiener Nicole van den Hurk in 1995 zijn nieuwe feiten aan het licht gekomen. De beschuldigingen tegen de 47-jarige Jos de G, die ervan werd verdacht de moord te hebben gepleegd, zijn afgezwakt.

De Helmonder wordt er niet meer van verdacht dat hij de Eindhovense tiener Nicole van den Hurk in 1995 heeft vermoord, meldt de officier van justitie Erna Vrijhoeven donderdag tijdens een regiezitting. Dat is een zitting van de rechtbank waarin de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak wordt voorbereid.

Reden

De G. wordt weliswaar niet meer verdacht van moord, maar hem is wel verkrachting en doodslag ten laste gelegd. De aanklager legde uit dat onder meer de resultaten van tactisch en forensisch onderzoek de reden zijn geweest om de beschuldiging af te zwakken tot doodslag.

Tbs’er Jos de G. werd in januari aangehouden omdat er overeenkomsten waren tussen zijn dna en en sporen die destijds op het lichaam van het meisje zijn gevonden.

Jos de G. heeft altijd ontkend dat hij betrokken is bij de zaak. De politie, die de dna-match al eind 2012 ontdekte, noemde de aanhouding begin dit jaar nog een doorbraak.

Bijbaantje

De 15-jarige Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt.

Bijna twee maanden later bleek dat zij na verkrachting was vermoord en achtergelaten in de bossen tussen Mierlo en Lierop in Brabant.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.