nederland

Feyenoorder Janmaat versterkt fort-Oranje in Newcastle

Door Servaas van der Laan - 14 juli 2014

Feyenoord-verdediger en international Daryl Janmaat gaat de Hollandse enclave bij Newcastle United versterken. De Britse club betaalt 6 miljoen euro voor de verdediger.

Dat meldt het AD maandag.

Enclave

Janmaat speelde zich het afgelopen WK in Brazilië in de kijker bij de club uit de Britse Premier League. Dinsdag zal de rechtsback worden gekeurd waarna de overgang zal worden afgerond.

Bij Newcastle is op dit moment een heuse Nederlandse enclave aan het ontstaan. Vurnon Anita en Tim Krul speelden er al en eerder deze zomer maakte ook Ajacied Siem de Jong de overstap naar Noord-Engeland.

Leegloop

Na een succesvol WK dreigt voor Feyenoord een massale leegloop. Europese topclubs hebben hun zinnen gezet op onder anderen Stefan de Vrij, Jordy Clasie en Bruno Martins Indi.

Die laatste zou al onderweg zijn naar Porto, terwijl De Vrij naar Lazio Roma of Manchester United zou gaan. Graziano Pellè ging trainer Ronald Koeman achterna naar Southampton. Om de problemen in de defensie een beetje op te vangen, haalt Feyenoord oud-international Khalid Boulahrouz naar de Kuip.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.