nederland

Man om het leven gekomen door noodweer Amsterdam

Door Shari Deira - 11 juli 2014

Het hevige noodweer dat lokaal in delen van het land voor overlast zorgde, heeft een man in Amsterdam het leven gekost. Hij kwam om het leven toen een boom op hem viel op de Nieuwezijds Voorburgwal.

De man was waarschijnlijk aan het schuilen voor de onweersbuien, toen de bliksem in de boom sloeg, meldt AT5. Voorbijgangers renden naar de boom, maar het slachtoffer was toen al overleden.

Bomen

Het noodweer heeft gevolgen gehad voor het verkeer op diverse plekken in de hoofdstad. Zo is het tramverkeer verstoord door omgevallen bomen.

In het midden en zuiden van het land heeft de regen ook voor overlast gezorgd. Daar zijn veel straten en kelders ondergelopen en heeft de regen voor waterschade gezorgd.

Onweer

Inmiddels is het weer een stuk rustiger, maar voor sommige provincies geeft het KNMI nog code geel voor gevaarlijk weer. In de middag en in de avond kunnen zich lokaal wederom onweersbuien voordoen.

Zaterdag wordt het overdag vrij snel zonnig in het noorden, maar in de rest van het land is er meer bewolking. In de loop van de middag neemt vooral in het zuiden de kans op enkele buien, met onweer en hagel opnieuw toe.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.