nederland

Marechaussees oneervol ontslagen om diefstal uit snoepautomaat

17 juli 2014

Acht medewerkers van de Koninklijke Marechaussee die de Koninklijke Stallen bewaakten, zijn oneervol ontslagen omdat ze een snoepautomaat hebben geleegd zonder te betalen.

Dat meldt De Telegraaf donderdag. Uit de snoepautomaat in de wachtruimte van de Koninklijke Stallen, waar onder meer de Gouden Koets staat, verdwenen wel heel veel repen, zonder dat daar geld voor in de plaats kwam. De uitbater van de automaat deed daarop aangifte van diefstal.

Na de aangifte werd er een camera geïnstalleerd waarmee de dieven konden worden opgespoord. Door aan de machine te schudden of met de klep te rommelen, kregen de marechaussees er snoep uit. De acht mannen die hebben gesjoemeld met de automaat, zijn sinds februari geschorst. Recentelijk hebben de mannen een ontslagbrief op de deurmat gekregen.

Vertrouwensbreuk

Een moeder van een van de mannen zegt tegen De Telegraaf dat ze het ongelofelijk vindt dat dit genoeg is om haar zoon te ontslaan. Ervaren collega’s hadden haar zoon, die net was begonnen bij de Koninklijke Stallen, verteld dat je bij die automaat niet hoefde te betalen, ‘iedereen plunderde hem’.

Haar zoon had volgens de vrouw één keer geprobeerd of het echt zo makkelijk was om snoep uit de automaat te krijgen zonder te betalen, en er kwam toen niets uit. ‘Toch blijkt het genoeg om hem te ontslaan. Dat is toch ongelooflijk als je hebt beloofd desnoods je leven voor ons land te geven.’

Volgens de Koninklijke Marechaussee is er echter sprake van een ‘onherstelbare vertrouwensbreuk’ omdat de mannen hebben gestolen uit een gebouw dat ze juist hadden moeten bewaken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.