nederland

Opgepakte oud-minister Financiën Curaçao in hongerstaking

Door Shari Deira - 28 juli 2014

George Jamaloodin, oud-minister van Financiën op Curaçao, is in hongerstaking gegaan omdat hij het niet eens is met zijn detentie. Jamaloodin laat via zijn advocaat weten dat hij vastzit onder erbarmelijke omstandigheden.

De advocaat zegt verder dat Jamaloodin een verdachte is in een ‘politiek proces’. Jamaloodin werd vorige week donderdag gearresteerd.

Opdrachtgevers

De oud-minister van Financiën is verdachte in een onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels. Er zitten voor de moord vier Curaçaose mannen vast. Jamaloodin is de enige verdachte die vastzit in het onderzoek naar de opdrachtgevers.

Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op Curaçao. Hoewel de politie al diverse verdachten heeft gearresteerd, was het Openbaar Ministerie nog op zoek naar de ‘intellectuele dader’.

Huizen

Jamaloodin was minister van Financiën minister in het kabinet-Schotte van 2010 tot 2012.

Bij zijn arrestatie werden drie huizen doorzocht en ook een hotel en bedrijfspand werden onder de loep genomen. Daarbij zijn voorwerpen in beslag genomen die ‘in het belang kunnen zijn van het onderzoek’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.