nederland

Politie tast in het duister over moord dertigjarige Amsterdammer

Door Shari Deira - 15 juli 2014

De politie in Amsterdam heeft nog veel vragen over de man die zondagochtend in Amsterdam werd doodgeschoten. Het slachtoffer is de dertigjarige Stefan Manuel Regalo Eggermont.

Door de identiteit van het slachtoffer bekend te maken, hoopt de politie meer te weten te komen over wat er precies is gebeurd.

Spoor

In de nacht van zaterdag op zondag werd de Amsterdammer diverse keren beschoten. Hij kwam daarbij om het leven. De politie onderzoekt momenteel diverse scenario’s.

Eerder meldde de politie al dat Eggermont geen bekende is van politie. Het is dan ook een raadsel waarom hij is doodgeschoten. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Auto

Kort na het incident is er op de Flevoparkweg in Amsterdam-Oost een grijze Volkswagen Golf brandend aangetroffen. Deze is in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam-West.

Toen de auto werd gestolen, zat er nog een Nederlands kenteken op, maar dat was vervangen voor een verlopen Duitse nummerplaat. De politie houdt er rekening mee dat deze auto is gebruikt tijdens het misdrijf.

Eggermont woonde met zijn vrouw en kind om de hoek van de plek waar hij werd doodgeschoten, meldt AT5. Er gaan geruchten dat hij slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.