nederland

Rechter: vrijspraak voor twee verdachten brute overval Brink’s

Door Tom Reijner - 08 juli 2014

Twee mannen die werden verdacht van betrokkenheid bij de zeer gewelddadige overval op het gelddepot van geldtransportbedrijf Brink’s in 2011, zijn dinsdag door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van medeplichtigheid.

De rechter oordeelt dat er onvoldoende bewijs is.

In de kraag

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in juni nog vier jaar tegen Rachid C. (35) en Ashraf A. El A. (30). Het OM was er zeker van dat de mannen hadden geholpen met het voorbereiden van de overval.

De hoofdverdachte Ali A., wacht nog op zijn rechtszaak. Hij werd in mei opgepakt in Marokko. Een vierde verdachte van de brute overval is nog altijd niet in de kraag gevat.

Explosieven

Bij de overval in juni 2011 werd grof geweld gebruikt. De daders schoten met automatische wapens op de politie en gebruikten explosieven. Ook hadden zij kraaienpoten bij zich om politiewagens af te schudden.

De overvallers crashten met hun auto op de A2, bedreigden een automobilist en wisten met zijn auto alsnog te ontsnappen richting België. Bij de overval is 12 miljoen euro buitgemaakt. Bij een brand in een van de auto’s na de crash ging de helft van de buit in vlammen op.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.