nederland

Topmilitair ontslagen vanwege ‘ongewenst gedrag’

Door Shari Deira - 07 juli 2014

De 56-jarige topmilitair Gert-Jan S. is door defensie ontslagen, nadat hij voor de tweede keer is beschuldigd van ongewenst gedrag tegen vrouwelijke collega’s.

Het ministerie van Defensie bevestigt maandag berichtgeving van De Telegraaf over het ontslag van S. Om privacyredenen wil het ministerie niet bekendmaken waarom de man is ontslagen.

Genade

In 2012 zou Gert-Jan S. als plaatsvervangend commandant bij de it-organisatie van defensie zijn geschorst vanwege ongewenst gedrag, schrijft de krant. Later werd S. weer in genade genomen.

Hij werd gedetacheerd als directeur bij de Auditdienst Rijk, de accountantsdienst van Financiën. Daar kwam een nieuwe klacht binnen tegen S. vanwege ongewenste intimiteiten. Over de exacte aard van de misdragingen is weinig bekend, maar binnen de organisatie circuleren wel geruchten.

S. zou onwelvoeglijke sms’jes hebben gestuurd naar een vrouwelijke collega. Eerdere misdragingen zouden zwaarder van aard zijn.

Ontslag

Gert-Jan S. heeft verschillende topfuncties vervuld bij defensie. Bij de landmacht was hij verantwoordelijk voor de begroting van de Directie Materieel en van 2006 tot 2009 was hij directeur van de krijgsmacht-cateraar Paresto.

S. wil niet ingaan op de reden van zijn ontslag. ‘Ik wil wel kwijt dat ik sowieso niet verder kon bij de Auditdienst, omdat ik me niet kon vinden in voorgenomen veranderingen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.