nederland

Update: agressieve wielrenner Drenthe meldt zich bij politie

Door Tom Reijner - 13 juli 2014

De wielrenner, die zaterdag drie mensen mishandelde in het Drentse Zeijen, is aangehouden en wordt verhoord. De identiteit van de man, die zich zondagmiddag meldde bij de politie, is nog niet bekendgemaakt. Wat is er precies gebeurd?

Gisteren reed een 31-jarige vrouw met haar auto op de Oude Norgerweg, toen zij moest uitwijken voor een wielrenner. De man bleef echter zijn weg vervolgen, waardoor hij de spiegel van de auto beschadigde.

Door het lint

De wielrenner stapte af en wilde vervolgens doorrijden, zegt een politiewoordvoerder. De 31-jarige bestuurder en een 58-jarige passagier wilden daarop wel eens verhaal halen bij de man. Ook wilden zij weten of de man zich soms had bezeerd.

Maar die kon dat niet waarderen en ging volledig door het lint. Hij schopte de auto en mishandelde de uitgestapte mensen. Uiteindelijk moest ook een 55-jarige passagier het ontgelden.

Filmpje

Het drietal is naar het ziekenhuis in Assen gegaan en daar behandeld aan de verwondingen. De 55-jarige vrouw en 58-jarige man hebben verwondingen opgelopen aan hun gezicht. De bestuurder had meerdere kneuzingen. Het geweld is op beeld vastgelegd door een van de slachtoffers. Het filmpje is te zien op Facebook.

Een korte achtervolging door het mishandelde drietal mocht niet baten. De politie moet nog de hand leggen op het beeldmateriaal en vervolgens bekijken of zij er wat mee kan, zegt de woordvoerder.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.