nederland

Update: Rijstroken vrijgegeven, treinverkeer nog ontregeld

Door Tom Reijner - 04 juli 2014

Twee vrachtwagens en een personenauto zijn vrijdagochtend betrokken geraakt bij een ernstig ongeluk op de A4 richting Amsterdam. Door de klap kwam een van de vrachtwagens op het spoor naast de snelweg terecht.

Bij het ongeluk zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Update 16:00: De twee afgesloten rijstroken zijn weer vrijgegeven voor het verkeer. De werkzaamheden aan het spoor zijn nog bezig. De bovenleiding moet hersteld worden. Het treinverkeer is nog steeds ontregeld. De NS verwacht dat het treinverkeer rond 19.00 weer volgens dienstregeling rijdt. Het advies is om de metro te gebruiken tussen station Sloterdijk en Amsterdam Zuid.

Botsing

Een van de vrachtwagens kwam in botsing met de personenauto. De andere vrachtwagen week uit om te voorkomen dat hij er achterop zou rijden en knalde dwars door de vangrail het spoor op.

De A4 richting Amsterdam was bij Sloten helemaal afgesloten. Het opruimen duurde uren. Vooral de berging van de vrachtauto kostte veel tijd. Volgens de Verkeersinformatiedienst is de vrachtwagen van het spoor getakeld, maar werd dat bemoeilijkt door de bovenleiding.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.