nederland

Wildwest in Willemstad: doden na schietpartij op luchthaven Curaçao

Door Servaas van der Laan - 16 juli 2014

Op Aeropuerto Hato, de luchthaven van Curaçao, zijn ten minste twee doden en verschillende gewonden gevallen toen een onbekende het vuur opende. Het gaat vermoedelijk om een afrekening.

Rond kwart over acht in de avond kwamen passagiers van de Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin net de luchthaven uit toen voor de uitgang het vuur op de menigte werd geopend.

Net een oorlogsfilm

Twee mannen werden dodelijk geraakt. Anderen, onder wie toeristen, raakten (zwaar) gewond. ‘Ik dacht even aan vuurwerk. Mijn schoondochter keek achterom en zag een man neervallen. Toen zijn we gaan liggen want de schoten gingen maar door. Toen het stopte, wilden we opstaan maar het schieten begon opnieuw,’ zegt een getuige tegen caribischnetwerk.nl.

De getuige vluchtte naar binnen waar ze meerdere gewonden op de grond zag liggen. ‘Daar lag een vrouw op de grond en ik zag ook een jongen zwaargewond liggen. Het was net of ik in een oorlogsfilm zat. Ik weet dat het in elk geval toeristen waren, de mannen buiten weet ik niet.’

Drugsoorlog

De politie wil niets zeggen over de toedracht van de schietpartij. Gedacht wordt aan een afrekening tussen twee rivaliserende bendes uit de wijken Buena Vista en Koraal Specht.

Een andere getuige denkt dat één van de doodgeschoten mannen Jais Juliana was, een kopstuk van de bende uit Buena Vista. Tegen versgeperst.com zegt ze: ‘Ik stond vlak naast hem bij de douane, maar op een gegeven moment verloor ik hem uit het oog. Ik was eigenlijk pissig dat ik van de douane mijn koffer moest openmaken. Nu ben ik er blij om, ik had anders vlakbij hem gelopen toen ze op hem schoten. Danki Dios!’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.