nederland

Boze vrouw rijdt vermoedelijk met opzet twee tieners aan

Door Shari Deira - 11 augustus 2014

Een 57-jarige automobilist is door de politie in Sint Nicolaasga aangehouden nadat zij een ernstige aanrijding had veroorzaakt. De vrouw reed in op twee veertienjarige jongens. Een van hen raakte ernstig gewond.

De politie vermoedt dat de vrouw opzettelijk op de twee tieners is ingereden. Reden voor de politie om de vrouw zondagavond te arresteren.

Omstanders

Het politiebureau kreeg zondag een melding van een ernstig ongeluk op het fiets- en voetpad. Toen politieagenten daar aankwamen, waren diverse omstanders bezig met het verlenen van eerste hulp.

Een van de twee slachtoffers bleek ernstig gewond te zijn. Hij moest met een traumahelikopter naar het UMCG in Groningen worden gebracht. De andere jongen was lichtgewond en ging met de ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Conflict

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd en heeft met diverse getuigen gesproken. ‘Op grond van het eerste onderzoek lijkt het erop dat een al langer conflict ten grondslag ligt aan deze ernstige aanrijding,’ staat in een verklaring.

Een getuige zegt tegen De Telegraaf dat de kinderen de hond van de vrouw hadden getreiterd. De vrouw reageerde boos en achtervolgde de kinderen in haar auto. ‘Daarbij is ze zelfs over het fietspad gereden.’ De achtervolging eindigde in de ernstige aanrijding.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.