nederland

Camera Froon en Kremers week na vermissing nog gebruikt

Door Tom Reijner - 04 augustus 2014

Met de digitale camera van Lisanne Froon en Kris Kremers, de twintigers die in april spoorloos verdwenen in de jungle van Panama, zijn een week na hun vermissing nog foto’s gemaakt.

Op de beelden, die zijn gemaakt op 8 april, zijn onder meer takken en rotsen te zien, bevestigt een woordvoerder van de familie Kremers maandag aan RTV Utrecht.

Flitslicht

Het is niet uitgesloten dat de twee vrouwen uit Amersfoort het flitslicht wilden gebruiken om het donkere pad waarover zij liepen, te verlichten. Op een foto van 1 april, de laatste dag dat nog iets van hen is vernomen, maakten zij nog een foto van zichzelf op de top van de berg na hun wandeling over het El Pianista-pad.

Eerder bleek al dat met de telefoons is geprobeerd noodnummers te bellen. De officiële theorie van de Panamese autoriteiten is dat de twee vriendinnen zijn verdwaald en verhongerd. Maar de vader van Kris Kremers, Hans Kremers, twijfelt daaraan. Hij is in Panama om samen met zijn vrouw uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Vondst

De afgelopen dagen deed een groep speurders een belangrijke vondst. In het zoekgebied in Panama werden botresten gevonden, die vermoedelijk van Froon en Kremers zijn. In juni werden voor de eerste keer lichaamsdelen en spullen van de vrouwen gevonden, bij een rivier op acht uur lopen van Boquete.

Naar de twee is maanden intensief gezocht, ook door inwoners van het dorpje Boquete. Die krijgen een beloning voor hun inspanningen, meldt RTV Utrecht op gezag van de familie van Kris Kremers. Zondag was er in Panama een speciale herdenkingsdienst voor de twee Nederlandse vrouwen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.