nederland

Code geel: KNMI waarschuwt voor regen en onweer

Door Shari Deira - 02 augustus 2014

Na enkele mooie zomerse dagen, krijgt Nederland zaterdagmiddag en -avond te maken met hevige regen- en onweersbuien. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en zware windstoten.

Het KNMI geeft daarom code geel voor gevaarlijk weer aan alle provincies. Er kan zaterdag in korte tijd veel regen vallen.

De buien trekken vanuit het zuidwesten naar het noordoosten van ons land. Voordat de buien er zijn, lopen de temperaturen snel op naar 26 tot lokaal 30 graden. De wind is zwak tot matig uit een zuidoostelijke richting. Later in de middag en avond draait de wind.

Wateroverlast

Maandag werden delen van het land getroffen door uitzonderlijk zware regenval. Dit zorgde op veel plaatsen voor wateroverlast, zoals ondergelopen straten en kelders. De kans dat dat zaterdag opnieuw gebeurt, is niet groot.

De buien trekken volgens meteorologen sneller over dan afgelopen maandag. Wel is er zaterdag meer kans op zware windstoten, die een snelheid bereiken tot 90 kilometer per uur. Deze kunnen ook een gevaar opleveren voor de Canal Parade van de Gay Pride in Amsterdam.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.