nederland

Forensisch team heeft 65 slachtoffers vliegramp geïdentificeerd

Door Shari Deira - 09 augustus 2014

Het identificatieteam in Hilversum heeft inmiddels 65 slachtoffers van rampvlucht MH17 geïdentificeerd. Bij de 42 nieuwe identificaties gaat het om 21 Nederlanders en 21 inzittenden uit andere landen.

Vrijdag maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie nog bekend dat 23 slachtoffers waren geïdentificeerd. Nu komen daar 42 bij, doordat resultaten van het DNA-onderzoek nu binnenkomen.

Ambassades

Het ministerie heeft, op verzoek van de ambassades, niet bekendgemaakt uit welke landen de niet-Nederlandse slachtoffers komen. ‘Uit sommige landen komen zo weinig mensen, dat het makkelijk te herleiden is om wie het gaat,’ zegt een woordvoerder.

De onderzoekers hebben in totaal 39 Nederlandse slachtoffers geïdentificeerd. Bij de fatale vlucht kwamen 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders.

Lichaamsdelen

Normaal gesproken maakt het ministerie elke vrijdag bekend hoeveel slachtoffers zijn geïdentificeerd. Omdat het nu om zoveel mensen gaat, wilde het ministerie van Veiligheid niet langer wachten.

Volgens coördinator Arie de Bruijn van de forensische experts zijn na de ramp 176 min of meer complete lichamen teruggevonden. Daarnaast zijn er 527 lichaamsdelen naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.