nederland

Media 19 augustus: ‘Den Haag spil in megafraudezaak’

Door Tom Reijner - 19 augustus 2014

Enorme schade en flinke banenverlies door de Russische sancties, een inval bij de ontvoerders van de vier Nederlanders in Nigeria en een megafraudezaak: hierover schrijven de kranten dinsdag.

Growshop

De Telegraaf bericht over een Haagse growshop die volgens de Duitse justitie ‘het Nederlandse epicentrum’ was van de grootste creditcardfraude ooit.

Grote en kleinere criminelen die in één nacht in Duitsland toesloegen, kregen in de zaak aan de Mandarijnstraat vervalste passen, lijsten met pinautomaten en prepaid mobieltjes, zo meldt de krant. In februari 2013 werd in één nacht ruim 30 miljoen euro met valse passen gepind.

Inval

Het belangrijkste nieuws bij de Volkskrant deze ochtend is dat de Nigeriaanse politie een inval heeft gedaan bij de ontvoerders die eerder dit jaar vier Nederlanders, waaronder de activist Sunny Ofehe, gijzelden.

De bende criminelen is na een vuurgevecht met het leger op de vlucht geslagen. Van de ontvoerders ontbreekt elk spoor.

Sancties

De schade van de sancties die door het Kremlin zijn ingesteld tegen agrarische producten uit de Europese Unie, kan oplopen tot 6,7 miljard euro op jaarbasis, meldt het Financieele Dagblad dinsdag op de voorpagina. Deskundigen van bank ING zeggen dat door de strafmaatregelen van Rusland 130.000 banen kunnen verdwijnen.

Regenbuien

Als gemeenten niets doen om de schade door extreme regenbuien te beperken, zullen de premies voor de opstalverzekeringen in de toekomst met tientallen euro’s per jaar stijgen. Daarover schrijft het AD.

Nederland krijgt steeds vaker te maken met buien met overvloedige regenval, die flinke schade kunnen aanrichten. De verzekeraars verwachten dat de uitkering voor schade aan huizen hierdoor tot 2050 flink stijgt, tot mogelijk zelfs 25 procent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.