nederland

Motoragent (25) mogelijk tijdens achtervolging verongelukt

Door Shari Deira - 06 augustus 2014

Een motoragent uit Den Haag is woensdagochtend overleden bij een ongeluk tijdens zijn dienst. Ondanks reanimatiepogingen overleed de 25-jarige agent ter plaatse.

Het ongeluk gebeurde op de Bezuidenhoutseweg op de kruising met de Reigersbergenweg, meldt de politie Haaglanden. De politie meldde in eerste instantie dat de agent deelnam aan een achtervolging, maar zegt nu dat dat wordt onderzocht.

Een aantal eenheden was wel bezig met de achtervolging. Of de motoragent daar ook aan meedeed, is nog onduidelijk.

Toedracht

De agent zou een man achtervolgen die reed op een vermoedelijk gestolen scooter. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De verkeersongevallen analysedienst onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

De familie van de motoragent is op de hoogte gebracht van het tragische ongeluk. Binnen het korps is met verslagenheid gereageerd op de dood van de agent. ‘Hij was 25, in de bloei van zijn leven en zijn politiecarrière,’ zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep West.

De politie heeft de verdachte op de scooter aangehouden in de buurt van het ongeval. Hij wordt verhoord op het politiebureau.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.