nederland

OM ziet aanrijding Sint Nicolaasga als poging tot doodslag

Door Shari Deira - 12 augustus 2014

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de vrouw die twee veertienjarige jongens aanreed van poging tot doodslag. De vrouw reed de jongens vermoedelijk met opzet aan.

Voor poging tot doodslag staat een maximale celstraf van tien jaar. De verdachte wordt woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Leeuwarden, die zal bepalen of zij langer in voorarrest blijft.

Honden

Het incident had zondagavond plaats in het Friese Sint Nicolaasga. De jongens kwamen al een paar dagen naar het landgoed van de 57-jarige vrouw en haar echtgenoot, om de honden te pesten.

De honden gingen zondagavond tekeer toen de jongens er weer waren. Toen moet er iets zijn geknapt, zegt de echtgenoot van de vrouw tegen het AD. De vrouw pakte de auto en reed achter de tieners aan.

Ziekenhuis

Bij de Dobbeleane reed de vrouw de jongens omver: een jongen vloog door de klap de lucht in, de andere jongen kwam met zijn fiets onder de auto terecht. De tweede jongen moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij ligt daar nog steeds.

De andere jongen is er met wat schrammen van afgekomen, ‘maar hij is emotioneel zwaar aangedaan’, zegt zijn vader.

Toen de echtgenoot aankwam op de plek van de aanrijding, was zijn vrouw al meegenomen door de politie. Hoe zijn vrouw dit heeft kunnen doen, weet hij ook niet. ‘Want ook al hebben die jongens het misschien uitgelokt, dit kan niet. Dit valt niet goed te praten.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.