nederland

Telegraaf Media Group biedt 90 miljoen euro voor NRC Media

Door Bob Pierik - 01 augustus 2014

De Telegraaf Media Groep (TMG) lijkt de belangrijkste partij om krantenbedrijf NRC Media over te nemen. TMG zou een bod van 90 miljoen euro hebben uitgebracht. Het bod zou zijn afgewezen.

Update:nrcq.nl schrijft dat de eigenaar van NRC Media, investeringsmaatschappij Egeria, de onderhandelingen over de verkoop heeft opgeschort. Alle huidige kandidaat-kopers voldoen niet aan de voorwaarden van Egeria. Egeria wil die voorwaarden niet bekend maken.

Het verkoopproces is niet volledig stilgelegd, er zouden nog wel ‘gegadigden in de race zijn’, zegt Peter Visser van Egeria.

Oorspronkelijk bericht

Het Financieel Dagblad meldde vrijdag dat TMG een bod van 90 miljoen euro heeft gedaan, dat werd afgewezen. De krant baseert zich op ingewijden. Een woordvoerder van TMG zegt niet in te gaan op ‘speculaties en geruchten’.

De huidige eigenaar van NRC Media, investeringsmaatschappij Egeria, probeert NRC Media sinds maart officieel te verkopen. De redacties van NRC Media en het Belgische Corelio zouden andere overnamekandidaten zijn. De redacties van NRC Media zouden het bedrijf met de hulp van kapitaalkrachtige lezers zelf willen kopen.

Volgend bod

Volgens het Financieel Dagblad denkt TMG nog na over een hoger bod om NRC Media toch te kunnen overnemen.
NRC Media is uitgever van onder meer de kranten NRC Handelsblad en nrc.next. TMG is eigenaar van onder meer De Telegraaf, Metro, Sp!ts en website GeenStijl.

Vorig jaar jaar schrapte TMG 350 arbeidsplaatsen, vrijdag werd bekend dat de inkomsten onverwacht nog sterker daalden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.