nederland

Wat dreef zoon tot bizarre moord op moeder in Aalst?

Door Shari Deira - 12 augustus 2014

De politie verdenkt een man uit het Brabantse Aalst van een bizarre moord op zijn 66-jarige moeder. Hij zou zijn moeder niet alleen om het leven hebben gebracht, de man bewaarde haar lichaam in twee vrieskisten.

De vrouw werd donderdag dood gevonden in haar huis aan de Ericalaan in Aalst (gemeente Waalre). De politie ging er al snel vanuit dat de vrouw slachtoffer is van een misdrijf.

Hersenbloeding

Er moest een hoogwerker aan te pas komen om de vrieskisten van de eerste verdieping van het huis te halen. ‘Ik heb er gewoon nachtmerries van. Dat dit twee huizen verderop kon gebeuren zonder dat wij er iets van hebben gemerkt,’ zegt een buurman tegen het AD.

Wanneer de vrouw precies om het leven is gebracht, is onduidelijk. De zaak kwam aan het licht toen medewerkers van de trombosedienst diverse keren waren langsgeweest om de vrouw medicijnen te geven, die ze nodig had sinds haar hersenbloeding vorig jaar.

De politie nam contact op met de zoon, die volgens buurtbewoners als kluizenaar op zolder leefde, maar hij vroeg of ze op een later tijdstip konden langskomen, schrijft Omroep Brabant. Donderdagmiddag forceerde de politie het huis, waarna bleek dat de vrouw op brute wijze is vermoord.

Trauma

Wat vooral opmerkelijk is, is dat de zoon gewoon thuis was. Hij zou in de jaren negentig zijn uitgezonden naar Joegoslavië en zou daar een trauma aan hebben overgehouden. Ruim drie jaar geleden kwam de man samen met zijn moeder wonen in het huurhuis.

De moeder kwam soms naar buiten en reed op een scooter. Buurtbewoners zagen haar zoon vrijwel nooit. Ze hadden ook twee hondjes, maar die leven vermoedelijk ook niet meer.

De politie heeft de twee vrieskisten donderdag naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht in Den Haag. Rechercheurs hebben het huis afgedekt met zwart plastic. Het voorarrest van de man is maandag verlengd met twee weken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.