Carla Joosten Premium Corner

Na de ministerraad: ik ben geen politicoloog

Door Carla Joosten - 16 maart 2018

De raadsverkiezingen van 21 maart maken premier Mark Rutte (VVD) niet bepaald zenuwachtig. Vorige week oogde hij op zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad nog gespannen, dit keer daarvan geen spoor.

Een week geleden had hij die namiddag nog een radiodebat met zijn landelijke rivalen, deze vrijdag had hij het vooruitzicht van de laatste loodjes van de verkiezingscampagne. Lekker zonder das en, zoals de hele campagne, in sportief wit hemd. Jammer dat het gaat vriezen, zal hij wel denken.

Waarom nog meer kiezers dan vier jaar geleden woensdag lokaal gaan stemmen  kon Rutte op zijn persconferentie niet zeggen. ‘Ik wil voorkomen dat ik hier als politicoloog sta. Ik ben historicus en geen politicoloog.’

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.