Studie & Werk Premium Corner

Salarissen vergeleken: maakt het uit waar je studeert?

Gelijke opleidingen leveren afgestudeerden niet aan elke hogeschool of universiteit hetzelfde op. Waarom verdient een econoom die studeerde aan de Universiteit van Amsterdam meer dan zijn collega van de Universiteit Utrecht?

Dat er verschillen zijn in salaris, tien jaar na afstuderen, blijkt uit de grafieken hieronder. Met opleidingen waarbij het gemiddeld minimaal 300 euro scheelt – tussen de hoogste en de laagste – aan welke instelling iemand studeerde. Dat loopt op tot gemiddeld 819 euro bruto per maand bij de universitaire opleidingen economie. Vergelijkbare studies zijn geclusterd.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.