Onderzoek Studie & Werk Premium Corner

Onderzoek: toptijden voor hbo’ers en academici

13 juni 2018

Hbo’ers en academici hebben de wind mee op de arbeidsmarkt, bewijst het onderzoek Studie & Werk van Elsevier Weekblad en SEO. Welke starters hebben de beste kansen, en waar staan afgestudeerden na tien jaar?

Pas afgestudeerde hbo’ers en academici vinden sneller werk, ze ­bemachtigen sneller een vast ­contract en ze krijgen een hoger salaris dan een jaar geleden. Aan alles is te merken dat de doorzettende economische groei de kans op een goede baan voor alle hoogopgeleiden vergroot. Zelfs voor de minder gewilde alfa’s.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Studie & Werk van Elsevier Weekblad en SEO Economisch Onderzoek naar de kansen van hoogopgeleiden op de arbeidsmarkt. In het onderzoek zijn gegevens van ruim één miljoen hbo’ers en academici gebruikt, van gediplomeerden die tien jaar geleden de arbeidsmarkt betraden tot recente starters.

Hoe snel vinden starters werk? Wat is hun kans op een vast contract? Hoeveel verdienen zij? Dat zijn de drie pijlers onder het onderzoek. Voor afgestudeerden van tien jaar terug tellen alleen de laatste pijlers (zie ‘Toelichting bij Studie & Werk’). Zij zijn immers geen starter meer.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.