Beste ziekenhuizen 2018 Premium Corner

Waarheen voor de beste zorg?

14 november 2018

Waar is de dienstverlening aan patiënten optimaal?  Waar is de medische zorg up-to-date en het veiligst? Het onderzoek Beste ziekenhuizen biedt een beoordeling op 688 punten. En: in de spreekkamer van de specialist voltrekt zich een stille revolutie.

Acht ziekenhuizen mogen zich tot de beste van Nederland rekenen, als meest patiëntgericht en als aanbieders van de beste medische zorg. Van deze acht haalt één ziekenhuis de hoogste score op alle fronten: het Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Dat blijkt uit het onderzoek Beste ziekenhuizen 2018 van Elsevier Weekblad, uitgevoerd met ondersteuning van bureau SiRM te Utrecht. Dit jaar zijn 81 ziekenhuizen onder de microscoop gelegd, te weten alle algemene ziekenhuizen plus de acht universitair medische centra.

Vergelijking met 2017

Een vergelijking met het onderzoek in 2017 laat zien dat vijf van de winnende ziekenhuizen ook vorig jaar tot de beste behoorden: het Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis, de locatie Den Helder van de Noordwest Ziekenhuisgroep, het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en de Tergooiziekenhuizen in Hilversum.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.