Nikki Sterkenburg Premium Corner

Stuur de Turkse consul terug nu hij weigert met Aboutaleb te spreken

Door Nikki Sterkenburg - 30 augustus 2016

De Turkse consul-generaal Sadin Ayyildiz zegde eind augustus op het laatste moment een afspraak af met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA), nadat Aboutaleb tijdens een raadsvergadering stevige kritiek uitte. De consul had een brief gestuurd aan diverse burgemeesters in de regio Rotterdam waarin werd opgeroepen om maatregelen te nemen tegen activiteiten van de ‘terroristische groep van Fethullah Gülen’. Ook wilde Ayyildiz zich volgens Aboutaleb bemoeien met de manier waarop burgemeesters met demonstraties omgaan. Verbolgen over de kritiek heeft de consul te kennen gegeven alleen nog te willen overleggen met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.