Reacties op de stelling

‘Waar alternatieven niet worden aangeboden, is sprake van dwang’

Door Webredactie - 20 juni 2019

Deze week stemde een Kamermeerderheid voor ‘bufferzones’ rond abortusklinieken, en werd een SGP-motie om vrouwen te wijzen op alternatieven voor abortus weggestemd. We vroegen u: Moeten vrouwen die kiezen voor abortus met rust worden gelaten, of mogen alternatieven zoals het afstaan van een kind ter adoptie best meer aandacht krijgen?

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

M. van Wygerden

Het afdrijven van een ongeboren vrucht is van alle tijden en van alle culturen en heeft al aan miljoenen vrouwen lichamelijk en geestelijke onherstelbare schade berokkend, of hun dood veroorzaakt . Laat ons blij zijn dat het hier op een medisch verantwoorde wijze kan gebeuren.

Tegenstanders doen er goed aan zich te verdiepen in de motieven van de zwangere vrouwen en daar eventueel een oplossing te bieden. Veel vrouwen immers worden door hun partner of familie gedwongen, anderen zien om maatschappelijke redenen geen kans een nazaat te dragen en op te voeden.

DÁÁR  zou dan ook wel eens met de beschuldigende vinger naar gewezen mogen worden.

 

Peter Laman

Natuurlijk.Het afwijzen hiervan door de Tweede Kamer is een vorm van dwang, Waar alternatieven niet worden aangeboden, is sprake van dwang.

 

Louise Van Hoven

Met rust laten. Is hard genoeg voor geknokt. Alternatieven hebben nadelen genoeg aangetoond.

Vrouwen hebben al  ong 75 jaar zelfbeschikkingsrecht.

Abortus is geen voorbehoedsmiddel. Er er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven bij vermoeden van ongewenste zwangerschap.

Wat mij betreft kan er beter eens meer aandacht komen voor al die religieuze fanatiekelingen die zich maar ongeremd blijven voortplanten.

Allah en consorten zorgen wel voor de zuchtende  planeet, stellen zij.

Nog niet lang gelede pleitte Erdogan ervoor dat Moslimvrouwen, let wel alleen moslimvrouwen!! minstens 5 kinderen op de wereld moeten zetten

DAT en effectieve geboortebeperkingsmaatregelen zouden  in de tweede kamer eens uitgebreid besproken moeten worden. Niet het recht van de vrouw op abortus.

 

Erik Nannen

Geen zinnig mens is voor abortus en staat daarbij te juichen, maar een zo laag mogelijk aantal abortussen is wenselijk omdat nul onhaalbaar en ook onwenselijk is, om verschillende redenen kan het noodzakelijk of wenselijk zijn.

De huidige abortus praktijk zorgt daar voor, Nederland heeft het laagste niveau in de wereld.

Goede voorlichting om ongewenste zwangerschappen te voorkomen zijn dus belangrijk ,voorlichting over steun bij de opvoeding van onvolwaardig leven of een verkrachtingsbaby, ongewenst.

 

Gait H.M. Leferink

Een mens doden 8 maanden na de geboorte is moord, maar 8 maanden voor de geboorte niet? Leg me eens uit wat het verschil is met de concentratiekampen van A.H. (nee, niet Albert Heijn). Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 

Harm de Jong

Volkomen duidelijk is dat vrouwen die een abortus willen, in nood zijn. Maar moet het daarom verboden zijn deze vrouwen tenminste te wijzen op alternatieven. Bij een abortus zijn altijd twee partijen. Een mondige en een onmondige, moet deze laatste rechteloos zijn?

 

W. Seffelaar

Denk dat de voor- en tegenstanders van abortus het over de ethische kant van de zaak nooit eens zullen worden maar dat het uiteindelijk toch echt alleen de vrouw zelf is die de beslissing mag nemen.

Ze heeft dat wettelijke recht trouwens al lang en het echte probleem is dat twee grondrechten elkaar bijten, iets dat over andere onderwerpen ook steeds vaker voorkomt.

Het lijkt erop dat we inmiddels te veel grondrechten hebben en het tijd wordt  door de tijd achterhaalde wetgeving weg te snoeien.

Een alternatief is een daadkrachtige overheid die zelf de grenzen bepaalt en beschermt maar dat is wensdenken in onze voor links gezellige moerasdelta.

 

Michel Versteeg

Het demonstratierecht wordt vaak misbruikt om mensen met een andere mening te hinderen in hun meningsuiting of het daarmee samenhangende gedrag. Zo worden Sinterklaas-intochten gehinderd door anti-zwartepiet demonstranten, moskeebezoekers door barbecueënde anti-islam betogers en (dus ook) vrouwen die een abortus willen ondergaan door postende anti-abortus activisten. Het wordt daarom tijd om de Wet op de Manifestaties zodanig aan te passen dat zogenaamde “tegendemonstraties” alleen kunnen plaatsvinden op een andere plaats en/of ander tijdstip dan het evenement waartegen die demonstratie zich richt, zodat de veilige buffer niet alleen geldt voor anti-abortus activisten. Een anti-zwartepiet demonstrant kan ook de dag ná de intocht op de plek van de intocht demonstreren, of op hetzelfde tijdstip van de intocht maar dan 10 kilometer daarvan verwijderd. Met andere woorden: die veilige buffer moet voor ons allemaal gelden!

En dan kunnen en mogen anti-abortus activisten in de rest van Nederland uiteraard alle aandacht blijven vragen voor alternatieven voor abortus.

L. Kievit

Alle mooie termen ten spijt is het gewoon legale moord op het ongeboren door God gegeven leven. Dieper kun je als land en volk niet zinken. Daarom zullen de kinderen van andere vreemde volkeren dit land overnemen en wat er nog rest van de oorspronkelijke bevolking tot slaven maken. Fijn vooruitzicht voor uw kinderen en kleinkinderen. U denkt dat het wel los zal lopen? Droom lekker verder. Als u wakker wordt zal een nachtmerrie er niets bij zijn.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.