Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

De sharia regeert: wel hoofddoek, geen kruisje

Door Afshin Ellian - 23 december 2017

Tien jaar Ellian! In 2007 schreef prof. dr. Afshin Ellian zijn eerste bijdrage voor (toen nog) elsevier.nl. Hij deed dat aanvankelijk in wisselwerking met Leon de Winter. Nadat Leon naar Los Angeles was vertrokken, schreef Afshin enige tijd 5 keer per week een blog. De laatste jaren levert hij 3 zeer gewaardeerde bijdragen per week. Ter gelegenheid van dit jubileum (her)publiceren wij van 22 tot en met 31 december dagelijks een van de hoogtepunten uit de afgelopen 10 jaar. Vandaag column 2 uit 2009: De sharia regeert: wel hoofddoek, geen kruisje.

De Amsterdamse trambestuurder Mickal Aziz is ontwaakt in een nachtmerrie. Deze Koptische Egyptenaar dacht dat hij niet langer in een islamitisch land woonde.

Dromen zijn bedrog! Maar nachtmerries zijn soms de echte werkelijkheid. Het vervoersbedrijf GVB verbiedt Aziz om een ketting met een kruis te dragen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.