René van Rijckevorsel Premium Corner

Iran, Pakistan, Palestijnen: Trump niet langer gekke Henkie

Door René van Rijckevorsel - 04 januari 2018

De Amerikaanse president Donald Trump wordt door de westerse media graag neergezet als een onbesuisd type dat er maar wat op los twittert en zich niks aantrekt van diplomatieke conventies. Dat mag zo zijn. Maar als je goed kijkt, wordt er dezer dagen toch iets van een strategie zichtbaar in Trumps buitenlandpolitiek.

Die strategie zou kunnen zijn: de macht van verstandige krachten in de islamitische wereld vergroten, die niks op hebben met boze ayatollahs, terroristenondersteuners, haatpredikers en vlagverbranders die nu beeld en beleid in veel islamitische landen bepalen.

Zijn middel: de portemonnee.

Lees de prikkelende analyse van Derk Jan Eppink Opstand Iran: Amerika spreekt, Europa zwijgt 

Geen akkoord meer met Iran

In oktober 2017 liet Trump via het Congres het akkoord met Teheran van zijn voorganger Barack Obama (heel veel geld in ruil voor enige vertraging van het Iraanse atoomprogramma) on hold zetten. Niet heel raar. In het Iraanse parlement werd nog altijd ‘Dood aan Amerika’ gescandeerd. Iran verrijkte meer uranium dan toegestaan en inspecteurs kregen geen toegang tot nucleaire faciliteiten.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.