Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

Het islamitisch terrorisme verslagen? Welnee

28 maart 2018

 

Het idee dat het islamitisch terrorisme is verslagen, is een misvatting. Het uiteenvallen van het zelfbenoemde kalifaat van Islamitische Staat (IS) impliceert niet dat de organisatie volledig is uiteengevallen. Bovendien is Al-Qa’ida weer op sterkte.

Maar de allerbelangrijkste reden waarom het islamitisch terrorisme niet is verslagen, is de aantrekkingskracht van de ideologie ervan. De politieke islam is veerkrachtiger dan ooit.

De inkt van mijn vorige blog was nog niet opgedroogd, of ons bereikte het verdrietige bericht uit Frankrijk dat de 85-jarige Mireille Knoll op brute wijze was vermoord. Zij woonde alleen in een flatje in het elfde arrondissement van Parijs.

Knoll ontsnapte in 1942 aan de razzia in het Vélodrome d’Hiver in Parijs. Daar zijn 13 duizend Joden samengedreven en naar de vernietigingskampen getransporteerd. Knoll wist vluchten naar Portugal. Nu, in 2018, is zij in Parijs met messteken om het leven gebracht, waarna haar appartement in brand werd gestoken. De Franse justitie bestempelt deze afschuwelijke misdaad als een antisemitische moord. Ziehier het Europa van 2018!

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.