Geerten Waling Premium Corner

In land van Trump zijn kinderen overbeschermd!

Door Geerten Waling - 19 juni 2018

De ophef van de week betreft de Amerikaanse immigratiedienst, die jaarlijks duizenden kinderen van hun ouders blijkt te scheiden. Nu wisten we al dat de Amerikanen nogal hechten aan gesloten grenzen. (Wie ooit op één van hun vliegvelden is ondervraagd door een douanebeambte, weet wat ik bedoel.)

Maar dat de praktijken zo gruwelijk zijn dat zelfs de doorgaans neutrale first lady Melania Trump oproept om snel met humaner beleid te komen, dát is groot nieuws.

Natuurlijk wordt het onderwerp extra breed uitgemeten nu de wandaden in de schoenen van president Donald Trump kunnen worden geschoven. Media die onlangs nog excuses moesten maken omdat de gehekelde ‘het zijn beesten’-uitspraak van Trump bleek te gaan over een groep inderdaad beestachtige jeugdbendes (MS-13) – en zeker niet over illegale immigranten in het algemeen – struikelden nu weer over hun eigen voeten.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.