Syp Wynia Premium Corner

Open-grenzen-propaganda schiet in eigen voet

Door Syp Wynia - 25 maart 2016

Het is werkelijk ongelooflijk, hoeveel welvaart er wordt geproduceerd in de kantoren van de Europese Unie (EU). Het Centraal Planbureau (CPB) berekende in 2008 dat iedere Nederlander, baby’s en grijsaards meegerekend, op dat moment een maandsalaris, zo’n 1.500 tot 2.200 euro, per jaar beter werd van de ‘interne markt’, zeg maar het Europa zonder grenzen. In 2014, toen de eurocrisis toch al een aardig tijdje zijn tol eiste, beweerden allerlei politici op gezag van datzelfde CPB dat de euro de Nederlanders per hoofd van de bevolking ook nog eens een weeksalaris van 500 euro per jaar netto opleverde.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.