Eric Vrijsen Premium Corner

Betekent meer geld voor AIVD ook meer veiligheid?

Door Eric Vrijsen - 25 april 2016

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) presenteren weer hun jaarverslagen, waarin ze verantwoording afleggen voor hun activiteiten en schetsen tegen welke politieke achtergrond ze hun werk doen. Dat is goed, want een democratie moet de geheime diensten met gezond wantrouwen volgen. Maar de jaarverslagen worden ten onrechte her en der gebruikt als een prognose voor terrorisme. Over IS bericht de AIVD: ‘De geschetste dreiging in en tegen Europa is daarmee ook gericht tegen Nederland.’ Media vertalen dit als: ‘In Nederland kan elk moment een aanslag plaatsvinden.’ Klinkt lekker dreigend.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.