Arthur van Leeuwen Premium Corner

Maak schooladvies weer afhankelijk van verplichte toets

Door Arthur van Leeuwen - 19 april 2016

Wat zou het toch fijn zijn als de leraar in groep acht van de basisschool tijdig een onafhankelijk, objectief vergelijkend oordeel over de kennis en vaardigheden van zijn leerlingen bij de hand had. Dan kon hij zich daarnaar richten bij zijn advies voor de keuze van een middelbare school. Dan zou de leerling weten dat zijn prestaties eerlijk waren vergeleken met die van klasgenootjes of vriendjes op de school verderop. Dan zouden ouders met zelf nauwelijks meer dan basisschool erop kunnen vertrouwen dat hun kind puur op kennis en capaciteiten werd beoordeeld. Dan zouden hoogopgeleide ouders met al te hoge ambities voor hun kroost hun verwachtingen tijdig kunnen temperen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.