Jean Dohmen Premium Corner

Ontduiken of ontwijken belasting ondermijnt fiscale moraal

05 april 2016

Het is natuurlijk geen verrassing dat superrijken, staatshoofden, vooraanstaande ondernemers en uiteraard ook criminelen delen van hun vermogen graag parkeren in belastingparadijzen. In dat opzicht imponeren de Panama Papers tot nu toe niet. Toch is het belangrijk nieuws, want dankzij de door een anonieme bron gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca begrijpen we nu veel beter hoe al die mensen hun geld wegsluizen en krijgen we een goede indruk van de schaal waarop dat gebeurt. Duidelijk is ook dat de bedenkers van dit soort complexe constructies met brievenbusmaatschappijen in hun hoofd met veel bezig waren, maar niet met transparantie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.