Jean Dohmen Premium Corner

Ontduiken of ontwijken belasting ondermijnt fiscale moraal

Door Jean Dohmen - 05 april 2016

Het is natuurlijk geen verrassing dat superrijken, staatshoofden, vooraanstaande ondernemers en uiteraard ook criminelen delen van hun vermogen graag parkeren in belastingparadijzen. In dat opzicht imponeren de Panama Papers tot nu toe niet. Toch is het belangrijk nieuws, want dankzij de door een anonieme bron gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca begrijpen we nu veel beter hoe al die mensen hun geld wegsluizen en krijgen we een goede indruk van de schaal waarop dat gebeurt. Duidelijk is ook dat de bedenkers van dit soort complexe constructies met brievenbusmaatschappijen in hun hoofd met veel bezig waren, maar niet met transparantie.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.