Waarom de Belgen geen traan laten om een Brits vertrek Premium Corner

Waarom de Belgen geen traan laten om een Brits vertrek

Nederland behoort tot de meest anglofiele landen van Europa. Daarvan maken Britse politici en Britse bedrijfsbazen ook graag gebruik: dat we zo graag samen met hen optrekken en door hen serieus worden genomen. Waarbij het risico op misverstanden zich vrijwel altijd aan Nederlandse zijde bevindt, want de omgangstaal is het Engels en die bevat in combinatie met Britse (Engelse) eigenaardigheden heel wat valkuilen voor de zwakste van de twee partijen. Bij Nederlands-Britse bedrijven als Shell en Unilever – er zijn meer voorbeelden te geven – moeten Nederlandse managers wel heel slim zijn of sterk staan om die culturele achterstand te compenseren.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.