Syp Wynia Premium Corner

Expatregeling is excessief en zorgt voor werkloosheid

Door Syp Wynia - 30 januari 2017

Het wordt met redelijk succes achter de gordijnen gehouden, maar tijdens de kabinetten-Rutte zijn de belastingen met 15 miljard euro per jaar verhoogd. De collectieve belastingdruk is opgelopen tot tegen de 40 procent van het nationaal inkomen. Dan is er ook nog een verschuiving opgetreden van de lastendruk, ten laste van de middeninkomens. Zodoende, zo was te lezen in Elsevier van 28 januari, is ook het hoogste belasting­tarief stiekem verhoogd van 52 procent naar zo’n 56 procent. Je hoeft werkelijk geen grootverdiener te zijn om al 56 procent belasting te betalen over het bovenste deel van je inkomen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.