Fleuriëtte van de Velde Premium Corner

Oudere werklozen slechter af met langere WW-uitkering

Door Fleuriëtte van de Velde - 26 april 2017

Gedoe in de polder. De vakbonden zijn boos, omdat de werkgevers meer bedenktijd willen voor het plan om werklozen weer maximaal drie jaar een WW-uitkering te geven. Ze hebben daarom alle overleg met de werkgevers opgeschort, waaronder dat over een nieuw pensioenstelsel.

Het kabinet verkort de maximale WW-duur sinds vorig jaar geleidelijk van 38 tot 24 maanden in 2019. Vakbeweging, kabinet én werkgevers draaiden dit verstandige besluit in 2013 al de nek om door in het Sociaal Akkoord af te spreken dat dit in de cao mag worden ‘gerepareerd’. En ze werken aan een plan, al goedgekeurd door demissionair minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA), om de WW-duur structureel te verlengen, maar dat gaat nu dus even wat moeizaam.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.