Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Gerommel met statistieken: is integratie verbeterd?

Door Gertjan van Schoonhoven - 26 april 2017

In een tijd dat het vooral gaat over ‘nepnieuws’ en ‘alternatieve feiten’, doen ze bijna ouderwets aan: al die kale statistieken en data over vijftig jaar Nederland (zie: Meer welvaart en keuzes: een halve eeuw in cijfers). Nederland was in 1967, het jaar dat koning Willem-Alexander op 27 april werd geboren, een heel ander land dan het Nederland van nu, ook al gaat de zon nog steeds onder in de Noordzee.

Dat Nederland een heel ander land werd, is geen kwestie van gevoel. Het is domweg een gegeven dat zich simpel laat vaststellen met de schat aan feiten die bijvoorbeeld het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verzamelt, volgens de wettelijke taak die het eind negentiende eeuw kreeg.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.