Marijke Hilhorst Premium Corner

Wie had gedacht dat Bob Dylan de Nobelprijs zou krijgen

Door Marijke Hilhorst - 20 april 2017

Wij deden in 1970 naast een schriftelijk ook een mondeling eindexamen. Bij de vreemde talen sprak je met je eigen docent, bijgestaan door een gecommitteerde van buiten de school, over boeken die je op je literatuurlijst had staan. Mijn lijst omvatte het dubbele van het vereiste minimale aantal boeken. Ik las graag en het bood me de gelegenheid er ook een paar wat onorthodoxere boeken op te zetten. Een daarvan was een bundel liedteksten van Bob Dylan.

Het was een lang, smal boek en ik had het voor Sinterklaas aan mijn één jaar jongere, wat rebelse broer Peter cadeau gedaan. Hij was een groot fan van Dylan. Minder een lezer, bleek al gauw, bovendien voegde het boek voor hem niets toe, hij kende de teksten, zong mee als hij Blonde on Blonde, Highway 61 Revisited, Bringing It All Back Home of nog vroegere albums draaide.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.