Syp Wynia Premium Corner

Belachelijke wet legt bedrijfsbazen in de watten

Door Syp Wynia - 29 mei 2017

Nederlanders wordt van oudsher bijgebracht dat er veel is om als Nederlander trots op te zijn. Tot die nationale trots behoort ook het rijtje grote, internationaal optredende en van origine Nederlandse ondernemingen als Shell, Unilever, Philips, AkzoNobel, een rijtje banken en verzekeraars, wat uitgevers en een enkele detailhandelaar.

Nederland heeft inderdaad een relatief hoge concentratie grote, beursgenoteerde multinationale ondernemingen. Dat wordt door die ondernemingen voortdurend als een cadeau aan Nederland gepresenteerd, daarin bijgestaan door hun brancheorganisatie VNO-NCW en het ministerie van Economische Zaken.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.