Gerry van der List Premium Corner

De onverdedigbare keuzes van de publieke omroep

Door Gerry van der List - 27 juni 2017

Als er een prijs zou bestaan voor klef journalistiek proza, zou deze vast gaan naar Max en Natascha van Weezel. Vader en dochter corresponderen in het dagblad Trouw op zo’n slijmerige manier met elkaar dat bij de lezer een gevoel van onpasselijkheid dreigt te ontstaan. Leerzaam is de uitwisseling van berichten overigens wel. Ze biedt een goed inzicht in het linkse levensgevoel waaraan Vrij Nederland uiting pleegt te geven.

Zo opperde papa Max, die al heel erg lang aan dit tijdschrift is verbonden, een typisch progressieve verklaring voor de zelfmoord van Karen de Bok begin dit jaar. De hoofdredacteur televisie van de VPRO zou een eind aan haar leven hebben gemaakt omdat ze leed onder de bezuinigingen die haar omroep moest doorvoeren van het kabinet. Zo kreeg staatssecretaris Sander Dekker door een linkse amateur-psychiater zomaar de tragische dood van iemand in de schoenen geschoven. Bizar.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.