Nikki Sterkenburg Premium Corner

Salafistische predikers claimen westerse vrijheden

Door Nikki Sterkenburg - 11 juni 2017

Wereldwijd is het salafisme, een orthodoxe richting binnen de islam waarbij volgers net zo proberen te leven als de profeet Mohammed deed, de best georganiseerde islamitische stroming. Vanaf de jaren vijftig en vooral vanaf de jaren zeventig hebben Saudi-Arabië en sjeiks uit de Golfstaten tientallen miljarden uitgetrokken voor de verspreiding ervan (zie ‘Leven als de Profeet’).

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 1 euro per week.

Verder lezen?

U heeft momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding en sluit vandaag nog een abonnement af. U leest Elsevier Weekblad Digitaal al voor slechts € 4 per maand. Abonnement stopt automatisch.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw inloggen

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.