Syp Wynia Premium Corner

Wakker worden in Junckers Europa

Door Syp Wynia - 12 juni 2017

‘We besluiten iets, laten het even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand zich er druk over maakt en er geen opstand uitbreekt omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er is besloten, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg terug meer is.’

Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat er een Europees leger komt

De liefhebber zal dit citaat meteen herkennen als een klassieker van Jean-Claude Juncker, nu voorzitter van de Europese Commissie, maar lang daarvoor al een Europees vergaderveteraan. Als minister van Financiën van het groothertogdom Luxemburg was hij een van de grondleggers van de euro, als minister-president, minister van Financiën en voorzitter van de eurogroep gaf hij leiding aan de redding van de euro.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.