Syp Wynia Premium Corner

Dijsselbloem gaat weg, Macrons banencircus komt op gang

Door Syp Wynia - 11 augustus 2017

Jeroen Dijsselbloem is nog heel even voorzitter van ‘de eurogroep’. Dat is een van de centra van de macht in euroland. Voor de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble is de eurogroep zelfs hét instrument om zwakke eurolanden als Griekenland in het gelid te houden.

Op cruciale momenten wordt Schäuble nogal eens overtroefd door zijn eigen bondskanselier en partijgenote Angela Merkel, die haar eigen vrienden en vazallen heeft. Als dat ooit bleek, was het wel in de zomer van 2015, toen Schäuble het weerbarstige Griekenland uit de euro had willen duwen, maar Merkel de Grieken juist redde, met een nieuwe miljardenlening.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.