Jelte Wiersma Premium Corner

Waarom de EU Midden-Europa wil dwingen multicultureel te worden

Door Jelte Wiersma - 27 augustus 2017

Vier Midden-Europese landen weigeren niet-westerse immigranten op te nemen. Aangezien de EU-landen bij meerderheid hebben besloten dat dit wel moet, is de Europese Commissie een inbreukprocedure begonnen. Het fanatisme van de Commissie is opmerkelijk. Dat heeft twee redenen, schrijft Jelte Wiersma.

De Europese Commissie en de Midden-Europese EU-landen Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije hebben een steeds hoger oplopende ruzie. In 2015 besloot een gekwalificeerde meerderheid van de EU-landen dat meer dan 100.000 Afrikanen en Aziaten die via Griekenland en Italië illegaal Europa waren binnengekomen, zouden worden verdeeld. Zuid-Europese landen waren vóór want zij ontvangen de meeste immigranten, Noord- en West-Europa waren ook vóór want de immigranten trekken uiteindelijk vooral naar die contreien. De vier Midden-Europese landen stemden tegen; Roemenië, Oostenrijk en Bulgarije waren sceptisch.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.